Sådan lader du kreativiteten blomstre

Har du prøvet, at din kreativitet i perioder har været væk? Sådan er der flere mennesker, der har det. Det kan være rigtig svært at finde den kreative side frem, når den først er forsvundet. Og det kan være rigtig frustrerende, særligt hvis ens arbejde eller daglige beskæftigelse kræver, at man bruger sin kreativitet.

Den er ikke væk, bare gemt

 

I de situationer hvor kreativiteten er falmet markant, er det vigtigt at huske, at den ikke er helt væk. Måske kræver det tid, for at kreativiteten blomstrer igen. Heldigvis er der også nogle ting du selv kan gøre for, at hjælpe kreativiteten på vej.

 

Bemærk dine omgivelser

 

I det hele taget er det altid godt og sundt, at vende blikket udad. Kig på dine omgivelser og forsøg at gøre det, uden at du bliver forstyrret af andre indtryk. Gå en tur i skoven alene og bemærk, hvordan farverne, lugten og hele naturen er. Naturen er i konstant forandring. Det skal du bemærke og bruge til at få kreativiteten frem. Naturen spiller jo også en rolle i de fleste kreative erhverv. Eksempelvis er det essentielt at kigge på efterårets mange vidunderlige farver, når du laver en halloween dekoration. På Samme måde er det vigtigt, hvis du laver en blomsterkrans om sommeren eller en juledekoration til julebordet. Dekorationerne skal harmonere med årstiden.

 

Tag dig god tid

 

Det er umuligt at forcere gode idéer og kreativitet. Det bedste du kan gøre, for at finde den kreativitet frem, der er inde i dig, er at give dig tid. Hvis du stresser over den manglende kreativitet, vil der kun gå længere tid, før den dukker op igen. I stedet bør du se det som et tegn på, at din krop og hjerne skal have lidt fred og ro fra kreativitet.