Tag på efterskole og lær en ny sportsgren

Elsker du at lære nye sportsgrene at kende? Vil du gerne være bedre til at spille fodbold, håndbold eller volley? Så skal du på en efterskole, der har en god sportslinje. Sportslinjer er en af de mest populære linjer på efterskoler rundt omkring i landet. Her kan du komme til at prøve nye sportsgrene, og få stærkere færdigheder indenfor en masse sportsgrene. Læs mere om dine muligheder med sportsefterskoler, og hvad du skal gøre, når du skal i gang med at kigge på en efterskole til dig.

Undersøg i god tid

Sportsefterskole er meget populære. Derfor skal du starte i god tid med at undersøge dine muligheder. Du skal først og fremmest finde ud af hvilke efterskoler tilbyder sportslinjer. Det kan du hurtigt gøre ved at lave en Google søgning. De fleste efterskoler har en hjemmeside, som du kan besøge. Her kan du få mere information om de forskellige efterskoler, og de linjer som de tilbyder. Undersøg i god tid i forvejen og tag til Åben Hus dage, hvor du kan besøge efterskolerne. Det giver altid et godt indblik i, hvilken slags skole det er, og hvordan miljøet er. 

Vælg den rigtige skole for dig

Det vigtigste er, at du finder en efterskole, der passer til dig. Der findes mange forskellige sportsefterskoler, så det er vigtigt, at du finder en, der har de sportsgrene, du er interesseret i, og hvor du føler dig godt tilpas. Nogle af de ting, du bør overveje, er:

  • Hvilke sportsgrene tilbyder de?
  • Er det en skole med eller uden kønsopdeling?
  • Hvordan er miljøet?
  • Hvor langt væk ligger skolen?

Hvis du ikke er sikker på, hvilken sport du vil dyrke, kan du altid gå på en efterskole, der tilbyder en masse forskellige sportsgrene. På den måde kan du prøve forskellige sportsgrene og finde ud af, hvilken af dem du bedst kan lide. Hvis du har en specifik sportsgren, som du gerne vil prøve, så brug det i din Googlesøgning. Hvis du gerne vil prøve floorball, så skriv ” floorball efterskole” på Google. Så vil den finde de efterskoler, der tilbyder dig floorball undervisning. Måske du finder din nye favorit sportsgren, som du vil begynde at gå regelmæssigt til, når du er færdig med efterskolen. 

Hvad skal du gøre, når du har fundet en efterskole?

Når du har fundet en idrætsefterskole, der passer til dig, er der et par ting, du skal gøre, før du kan begynde på din undervisning. Du skal først og fremmest få tilmeldt dig en plads på efterskolen. Du kan blive skrevet op til en efterskole, og herefter få tildelt en plads, når skolen har gennemset alle ansøgningerne. Normalt bliver man optaget, men i enkle tilfælde kan man miste en plads, hvis du har søgt for sent.  Det er derfor vigtigt, at du tilmelder dig så hurtigt som muligt for at sikre dig en plads. For det andet skal du betale for dit ophold. Det skal du nok få instrukser i fra administrationen på efterskolen. Hvis dine forældre betaler for dit efterskoleophold, så vil de tage sig af denne del.