Bliv mere miljøvenlig på SU

Vi ved alle, at CO2 udledning ikke er godt for miljøet. Som studerende har man ofte ikke råd til at bruge for mange penge. Dette gavner dog miljøet, hvis du ikke brænder alle dine penge af på nyt tøj, nye møbler eller flybilletter til fede feriedestinationer. Men hvis du ønsker at blive mere miljøvenlig, kan du med fordel skære ned på de røde pølser og kødsovsen, og indføre flere kødfrie dage i ugen, da du derved kan udleve meget mindre CO2 – mens du sparer penge på madkortet. Og når du handler ind til aftensmaden, skal du selvfølgelig huske dit net eller egen medbragte pose, så du ikke skal købe plastikposerne.

Bæredygtig i trafikken

For at spare endnu mere på din udledning af CO2, kan du vælge at investere i en elcykel dame, da cyklen er meget bedre for miljøet, end for eksempel at tage bilen eller bussen. At cykle er en af de reneste former for transport. Og med en elcykel dame, kan du nemt klare alle dagens ærinder, lige fra indkøb til cykelturen til og fra universitetet. Du kan også spare penge på den lange bane, da du ikke skal betale penge for benzin til bilen eller for et buskort for at kunne tage bussen. Derudover får du god motion, da man på en elcykel stadig får rørt sig.

Flere tips

Du kan også vælge at skifte dine rengøringsmidler og hudplejeprodukter ud med mere miljøvenlige alternativer, hvis du har pengene til det. Eksempelvis kan du købe produkterne, hvis du finder dem på tilbud. Derudover skal du være opmærksom på at slukke for dine stikkontakter. Husk altid at slukke for lyset, hver gang du går ud af et rum. Og hvis du er væk fra lejligheden i længere tid ad gangen, så husk at trække stikket ud fra dine elektriske apparater, så de ikke sluger strøm på standby tilstand.