Hvilket afstandsmåler tilbehør findes der?

afstandsmåler-måling-carl-ras

Hvilket afstandsmåler tilbehør findes der?

Hvad er en afstandsmåler?

Et smart måleinstrument man benyttede under anden verdenskrig og nu til dags på en byggeplads, til hjemmet eller til hopier som golf og jagt. Man bruger den som navnet anviser, til at måle en afstand. Forskellen på mange andre former for måleinstrumenter og denne type er at du kan blot placere din afstandsmåler på et stativ, trykke på en knap og bare lade den gøre arbejdet. Her skal du tøve med at holde på tommestokken eller målebåndet. Mange mærker står bag disse seje instrumenter som for eksempel Bosch, Leica, Hultafors og Milwaukee. En afstandsmåler kan muligvis bruge en teknologi såsom ekkolod eller lasere eller kan bruge grundlæggende matematik til at bestemme afstanden baseret på objekter i synsfeltet. Prisforskellen kan være alt fra 400 kr. til 13.000 kr. De forskellige features de hver især besidder. Nogle har Bluetooth forbindelse, andre har farve display skærm. Nogle måler via laser og andre har afstandsmåler indbygget i en kikkert til fordel for jagt af dyr. Så det er værd at tage et kig på de valgmuligheder du har inden du beslutter dig for hvilken en passer dig og dine behov. Du tænker sikkert aldrig, samtidig med at du stadig har en gammel tommestok liggende ude i garagen. Men du skal se afstandsmåleren som et nuværende måleinstrument have liggende i hjemmet. Den gør meget af arbejdet for dig som en tommestok eller målebånd ikke kan konkurrere med.

Tilbehør er en fordel

Afstandsmåleren er det eneste måleinstrument hvori du ikke behøver at holde den på en bestemt måde for at se resultatet. Målebåndet og tommestokken skal placeres og holdes på bestemte måder og gerne med hjælp fra en ven. På trods af dette er afstandsmåleren lidt større, tungere samt elektronisk som man gerne vil beskytte. Der er flere typer af tilbehør man kan købe til afstandsmålere indenfor forskellige prisklasser og typer.

Batterier:
Li-Ion batterier, AAA batterier og andre af slagsen. De proppes i afstandsmåleren for at overhovedet kunne tændes og fungere. Til de større og dyre afstandsmålere anbefales Sony 18650 Li-on batterier. De har en 3000mah som svarer til over en dags strømforbrug. Oplad dem gerne i et separat lader hvis afstandsmåleren benytter to batterier. Hvis den kun bruger én, så er USB stik helt i orden at bruge.

Opbevaring:
For lettere at transportere afstandsmåleren, lader og batterier kan en bæltelomme komme i handy. De minder og de bæltetasker vi alle ejede i 90’serne og gør det overskueligt at gemme måleren væk når man ikke har brug for den her og nu. Hvis du synes det er ubehageligt at have rundt om livet, kan en taske, enten skuldre eller ryg, også være muligt at købe. Men hvis du har investere i et større og dyre afstandsmålere, kan en transportkuffert have plads til den. Den sørger for at du ikke ødelægger ryggen ved at bære rundt på den.

Holdere:
Stativer bliver ikke kun brugt til kameraer, men også til måling af afstand. Hermed får du ikke hånd i ryggen af at holde på instrumentet alt for længe. Stativet findes som en stang og trefods version. Men du kan ikke bare placere måleren oven på stativet. Her kommer adapter eller beslag ind i billedet. De er mellemleddet af de to genstande og sørger for at alle dele sidder fast og din rette vinkel.