Sådan vælger du den rigtige elcykel

En elcykel er et oplagt valg til dig der gerne vil tage cyklen, men måske ikke nyder at få for meget sved på panden. Herunder kan du få et par gode råd til hvordan du vælger den rigtige elcykel, som passer til netop dit behov.

Hvad er cyklens primære formål?

Inden du kaster dig ud i at købe en ny elcykel, er det vigtigt at du tænker over hvad cyklens primære formål er. Mange mennesker kender ikke til forskellene på de mange elcykler og dertilhørende tilbehør, men det kan du forhåbentlig blive klogere på nu.

Der findes flere forskellige modeller på markedet, og der kommer hele tiden nye til. Hvis du f.eks skal ud på en længere rute, er det vigtigt at du har en elcykel med et batteri der kan holde til hele ruten. Køb din elcykel her.

Centermotor eller frontmotor?

En af de væsentligste forskelle på elcyklerne er motorens placering, her kan du læse lidt om forskellen på de to mest udbredte motorer. Motorens placering er afgørende for hvor mange kræfter du skal bruge når du træder i pedalerne.

Centermotor

Centermotoren er centralt placeret lige ved cyklens krank, og giver dig derfor også en mere velafbalanceret vægtfordeling. Hvis du ønsker en god og stabil balance, når du cykler på din elcykel, kan det derfor være en fordel at vælge en cykel med centermotor.

En centermotor begynder først at hjælpe dig når du selv træder i pedalerne, og derfor kræver en elcykel med en sådan motor også lidt flere kræfter, da den ikke gør hele arbejdet for dig. Denne type motor er perfekt til dig der bruger cyklen som dit primære køretøj.

Frontmotor

En af de mest normale placeringer er frontmotoren, som er placeret ved cyklens forhjul. Denne type motor trækker dig i større grad frem, i stedet for kun at hjælpe dig når du træder i pedalerne.

En elcykel med denne type motor, er et perfekt valg til dig som har brug ekstra meget hjælp, og måske ikke har de samme kræfter til at træde i pedalerne, som det kræver med en elcykel med centermotor.

Batterikapacitet

En anden vigtig faktor der spiller ind når du skal til at vælge din nye elcykel, er batteriets kapacitet. Batteriets størrelse er nemlig altafgørende for hvor langt du kan komme frem på din nye elcykel.

Det er derfor vigtigt at du husker at tage højde for dette, da det ikke er sjovt at løbe tør for strøm midt på ruten, eller på vej til arbejde hvor du ikke har mulighed for at genoplade batteriet.