2 ting, du skal gøre, før du skifter elleverandør

Dette indhold er sponsoreret.

Det kan være meget uoverskueligt og kompliceret at skulle skifte elleverandør for at kunne få billig el. Man får en masse tilbud, og man er måske i tvivl om, om der er gebyrer, som gemmer sig bag alle de tilbud og løsninger.

Her er to ting, du skal gøre, når du vil skifte til et billigt elselskab og være sikker på, at du rent faktisk kommer til at spare penge på el.

Gør dit forarbejde og forstå eltilbuddene

Sørg for kun at indgå elaftaler, som du forstår 100 %. Du kan kun træffe et godt, informeret valg, når du forstår produktet og tilbuddene, som et elselskab præsenterer for dig.

Føler du dig stadig forvirret efter at have snakket med et elselskab? Og føler du dig ikke klogere på, hvordan din elregning kommer til at være skruet sammen? Så er det pågældende elselskab nok ikke noget for dig, og du kan med fordel undersøge markedet noget mere og lede videre efter den perfekte elleverandør.

Det er vigtigt, at du ikke kun får informationer fra elselskaber, men at du også undersøger tingene på egen hånd. På denne måde bliver du godt informeret, og så danner du dine egne indtryk. Dét vil gøre dig i stand til at forholde dig kritisk og undgå at ryge i dyre fælder.

Læs det med småt

For at sikre dig, at du rent faktisk har fat i et billigt elselskab, skal du huske at læse det med småt. Ofte ser man elpriser og pakker, som lyder billige, men som gemmer på en masse gebyrer og bindinger. Gemte gebyrer, som kan ende med at gøre den billige elpakke dyrere end den elpakke, du har nu. Så det er vigtigt, at du undersøger, om der gemmer sig en bindingsperiode eller et introduktionstilbud.

Hvis et elselskab tilbyder dig en billig introduktionspris, skal du tjekke, hvad prisen på aftalen bliver efterfølgende. Du sparer nemlig ikke penge på el, hvis du kun får billig el i en kort periode, hvorefter prisen bliver meget høj.

For at undgå at ryge i fælden og ubevidst pådrage dig selv gebyrer osv. kan du med fordel gå efter elselskaber, som viser den totale elpris pr. kWh. En pris, hvor alt er inklusive, og hvor du kun skal forholde dig til én billig elpris. Når du ser en total elpris, betyder det typisk, at du ikke på et senere tidspunkt bliver overrasket af skjulte tillæg, bindingsperioder eller elabonnementer.

Du vælger selv, hvem din elleverandør skal være. Derfor skal du vælge omhyggeligt. De to ting, du skal gøre, når du vil skifte elleverandør, er altså at gøre dit forarbejde og læse det med småt. På denne måde undgår du at ryge i fælder, som kan gøre din el dyrere i stedet for billigere.

Som forbruger fortjener du at føle dig godt informeret og afklaret. Og mange gange er det dig selv, som skal give dig den gode service, som gør dig godt informeret og afklaret. Dét gør du i dette tilfælde ved fx at undersøge elmarkedet og sammenligne elpriser.