Hvornår har jeg brug for et gældsbrev?

Penge kan være et følsomt emne. Selvom nogle måske vil hævde, at det i sidste ende bare er en lap papir eller et nummer på computerskærmen, så kan det betyde meget. Særligt når du skal til at lave aftaler om penge. Måske af samme grund plejer man at sige, at der aldrig skal være penge mellem venner. Men nogle gange kan man være nødt til at hjælpe hinanden økonomisk, og så kan det være en god idé at låne nogle penge ud. Det er blandt andet i sådan et tilfælde, at det vil være en god idé med et gældsbrev.

Det skal du være opmærksom på, når du låner penge ud til venner

Det kan altså være svært at skulle låne penge ud. Det handler selvfølgelig ikke om, at du ikke vil hjælpe. Men hvis du låner penge ud, så opstår der også et andet forhold imellem jer. Pludselig er I indbyrdes afhængige af hinanden.

Hvis du derfor ikke vil ende med at have problemer med sådan en situation, så kan et gældsbrev være vigtigt at have.

Et gældsbrev fungerer nemlig sådan, at begge parter skriver under på en fast aftale. I denne aftale kan du skrive alle de ting, der er vigtige at være enige om, så som:

  • Hvor mange penge der lånes

  • Hvordan og hvornår de skal betales tilbage

  • Om der er renter på

  • Eller om der er andre betingelser for lånet

Det gælder altså på mange måder, ligesom når du tager et lån i banken. Det kan altså være med til at give en større sikkerhed og klarhed, når du låner eller låner penge ud uden om din bank.

Derudover kan et gældsbrev også bruges til at bevise, at der ikke er tale om en gave eller en formue. Var der det, ville der nemlig skulle beskattes ud fra det.