Er oppustelige SUP boards bedre end hard board? 

SUP er en forkortelse for Stand Up Paddle, og er en af de hurtigst voksende vandsportsgrene i verden. SUP er en vandsportsgren med mange discipliner, hvorfor den også appellerer til de fleste, uanset om du dyrker sporten på hobby eller professionelt niveau.

SUP boards fås i mange størrelser, dimensioner og til forskellige discipliner. Gennem de seneste år er oppustelige SUP boards blevet meget populære, da de er nemme at transportere, opbevare og samtidig kan du hurtigt komme på vandet. Et oppusteligt SUP board er endvidere utrolig holdbart, og kan nemmere tåle slag, stød og ridser end de traditionelle surfboards.

Udviklingen af oppustelige SUP boards har de seneste år for alvor taget fart, og sejlegenskaberne kan måle sig med en traditionel hard SUP, hvorfor efterspørgslen også er steget markant. Ved køb af et oppusteligt SUP board kommer du med færre penge nemmere i gang med sporten, og får samtidig et board, som er nemt at transportere, hvis du har en mindre bil eller vil have den med på cyklen.

Når du undersøger markedet for et oppusteligt SUP board, er det vigtigt, at du sætter dig grundigt ind i det. Der findes utrolig mange boards, og det er svært at sortere de mindre gode modeller fra, hvis man ikke har kendskab til produkterne. Køb oppustelig SUP board her

En anden faktor er at vælge et oppusteligt SUP board som passer lige præcis til dig og dit formål. Modellerne kommer i mange forskellige størrelser og former, og er udviklet til specifikke discipliner indenfor SUP sporten. Nogle boards er designet til surfing i bølger, andre til nybegyndere, fladt vand, ræs m.m. Det er derfor en god ide at finde ud af, hvilken del af SUP surfing du gerne vil udforske.

Fordele ved oppustelige SUP boards

Som nybegynder og lettere øvet er der utrolig mange fordele at hente, når man køber et oppusteligt SUP board i stedet for et hard board. Men der vil naturligvis også altid være ulemper.

Et oppusteligt SUP board er generelt billigere end hard boards, hvorfor det tiltaler en ny i sporten mere, da du dermed ikke skal investere en masse i sporten, såfremt du ikke lige synes det er dig. Udover det, er det meget nemmere at transportere, og du behøver i realiteten ingen bil eller tagræling, når du begiver dig afsted. Hvis du ovenikøbet bor i lejlighed, eller ikke har plads til et SUP board, kan du tage luften ud af et oppusteligt, og så er der pludselig plads igen.

Oppustelige SUP boards er slidstærke, og hvis du surfer ind i en anden person eller en sten, vil boardet ikke tage skade, hvorimod et hard board vil blive ramponeret og måske få en bule. Et oppusteligt SUP board er forholdsvis bløde at stå på, og gør heller ikke ondt at falde på. De er nemme for alle at lære at stå på, og er mere komfortable i længden.

Hvis du søger hjælp til køb af et oppusteligt SUP board, står SURFMORE til rådighed. Du er altid velkommen til at ringe eller sende en mail, og så vil vi guide dig så godt, som vi kan.