Hvad er kulfiber, og hvordan kan du bruge det?

Efterhånden kan det være svært at følge med i, hvad der alt findes på markedet af løsninger, når du skal have lappet noget, fundet et solidt underlag eller noget helt tredje. Samtidig kan det være svært at gennemskue, hvad fordelene helt præcist er ved de forskellige materialer, og hvilke der kan bruges til hvad. Her vil du blive præsenteret for kulfiber, som umiddelbart kan lyde lidt farligt, men som faktisk er et utrolig nyttigt materiale.

Kunstigt fremstillet fiber

Helt generelt er kulfiber en fiber, som er kunstigt fremstillet af grundstoffet karbon. Dette er et ret stift materiale, som gør sig rigtig godt i mange situationer. Er du f.eks. en trofast sejler, er det værd at dykke ned i Kulfiber båd, hvoraf du kan bruge disse fibermåtter til underlag i din båd. For den mere gængse borger, kunne dette måske være mere relevant i bilen, men materialet kan også bruges til alt fra din motorcykel til et surfbræt. Mulighederne er altså uendelige, når vi snakker om, hvor du kan bruge disse kulfibermåtter.

Forskellige typer alt efter behov

Kulfiber kommer dog ikke kun i form af måtter, men fremstilles også som kulfibertape, – strømper og -væv. Tapen er igen et utroligt godt værktøj, hvis du har en båd, og denne trænger til mindre småjusteringer eller reparationer. Tapen har en fantastisk imprægneringsevne, hvor du har en forstærket tape, som kan klare de fleste justeringer. Generelt om disse kulfibre kan man sige, at jo finere fiber, som bliver brugt til fremstillingen, jo stærkere er fiberproduktet, hvoraf finere fibre, giver dig et klart mere solidt resultat, når du benytter kulfiber til at reparere dine ejendele. Forskellige typer af kulfibre egner sig altså også til forskellige formål. Så alt afhængigt af, om det er båden eller surfbrættet der skal have en tur, vil der være en kulfibertype, som passer til dit behov.