Kosttilskud: Hvad du skal vide om magnesium

Selvom du spiser varieret og forsøger at få de vitaminer og mineraler, der er nødvendige for din krop, kan det være en god ide at tage kosttilskud, så du er sikker på at være dækket ind. En af de vigtige er magnesium. Du skal derfor være særligt opmærksom på at få nok af dette mineral. Igennem kosten er det især mælk og grønsager, der indeholder magnesium, men du kan finde det i forskellige madvarer. Som kosttilskud kan magnesium fås både som tablet, olie og kapsel, så det er muligt at finde det, der passer bedst til dig. Læs videre i denne artikel, hvis du gerne vil blive klogere på magnesium kosttilskud og dets fordele for din sundhed.

Hvilken funktion har magnesium?

Magnesium er meget vigtig for at bibeholde en normal kropsfunktion. Det er med til at holde en almindelig muskelfunktion, en normal nervefunktion og medvirker til normale knogler og tænder, men har også en positiv effekt på hår, hud og negle. Magnesium bidrager til bedre søvn, da det virker beroligende på musklerne og kan derfor hjælpe, hvis du eksempelvis har uro i benene.

Symptomer på for lidt magnesium

Hvis din krop mangler magnesium, vil det oftest komme til udtryk, når manglen er stor, og du vil højst sandsynligt ikke bemærke det, hvis du kun er i et lille underskud af magnesium. Hvis du derimod har et højt underskud af magnesium i kroppen, kan du komme til at føle dig meget træt og udmattet. Derudover kan du komme til at føle muskelsvaghed og eventuelt miste din appetit. Derfor kan et lavt indhold af magnesium i kroppen være medskyldig, hvis du ofte føler dig uoplagt.

Må ikke erstatte en sund og varieret kost

Et kosttilskud med magnesium skal ses som et supplement til en sund og varieret kost og må derfor ikke træde i stedet for dette.